plny-hrniec_transparent_negativ.png

Famózne zapekané bravčové mäso s lahodným šalátom: Chutná večera pre celú rodinu, tajomstvo výnimočnej chuti spočíva v kombinácii ingrediencií!

Ak náhodou neviete, čo na večeru, tak máme pre vás vynikajúci tip, po ktorom sa budete ešte týždeň zalizovať.

Zapekané mäso so zemiakmi ochutené delikátnymi ingredienciami, ktorému fantasticky sekunduje chrumkavý šalát.

 

 

Šťavnatý recept na zapekané bravčové mäso z youtube.

Potrebujeme:

800 g bravčového mäsa

2 zemiaky

3 nakladané uhorky

1 cibuľu

200 g slaniny

Na omáčku:

400 g jogurtu

200 g paradajkovej omáčky

1 ČL soli

1 ČL čierneho korenia

1 ČL sušenej bazalky

200 g tvrdého syra

Na šalát:

1 uhorku

2 paradajky

1 papriku

100 g konzervovanej fazule

100 g konzervovanej kukurice

soľ

čierne korenie

šťavu z 1/2 citróna

1-2 lyžice olivového oleja

Postup:

Najprv nakrájame mäso na kocky a vložíme ho do sklenenej formy na pečenie.

Potom nakrájame zemiaky, uhorky, cibuľu, slaninu, všetko vložíme do formy.

Rukami dôkladne premiešame.

 

 

Do misky pridáme jogurt, paradajkovú omáčku, soľ, korenie, bazalku.

Všetko lyžicou premiešame, zmes nalejeme do formy a rozotrieme.

Vrch posypme nahrubo nakrájaným tvrdým syrom.

Dáme piecť na 60 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do misy pridáme na kocky nakrájanú uhorku, paradajky, papriku, fazuľu, kukuricu, soľ a čierne korenie.

Potom zmes polejeme citrónovou šťavou, olivovým olejom a všetko spolu poriadne premiešame.

 

 

Po upečení môžeme mäso aj so šalátom servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes