Famózne ovocné kocky: Stačí zaliať jogurtovým krémom a nechať stuhnúť, dokonalosť na tanieri!

Na blogu recepty z mojej kuchyne som našla tento fantastický recept, ktorý je ako stvorený na letné dni. Je to fantastický koláčik a odporúčam ho každému.

Suroviny

korpus:

4 vajcia

300g jemného kryštálového cukru (krupica)

100ml mlieka

100ml oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

300 g polohrubej múky

2 lyžice tmavého kakaa

1 kypriaci prášok do pečiva (12 g)

krém:

150 ml vody

20 g želatina jemná prášková

500 (max.600g) hustý smotanový jogurt

250 ml smotany na šlahanie

práškový cukor podľa chuti

ovocný puding:

300 ml ovocný sirup (ja som dala broskyňový)

600 ml vody

2 vanilkové pudingy (2x37g)

práškový cukor podľa chuti

ovocie:

ja som dnes dala 2 veľké banány, 2 kiwi a 250g čerstvých jahôd

-plech na pečenie 40x29cm vysoký 4cm

Postup:

Korpus: Celé vajcia vyšlahám s kryštálovým cukrom do penista, zašlahám mlieko a olej (pozor, strieka to) a nakoniec zašlahám múku s kakaom a práškom do pečiva. Vylejem na vymastený a múkou vysypaný plech a upečiem. Ja som piekla na 180°asi 25 minút (riaďte sa svojou rúrou – každá rúra pečie inak). Korpus nechám vychladnúť a potom naň nalejem želatinový krém z jogurtu.

Krém: Želatinu dám napučať na 30 minút do vody. Zatiaľ si vyšlahám šlahačku a v ďalšej miske si zmiešam jogurt s cukrom. Nabobtnanú želatinu zahrejem, aby sa rozpustila (max. 60°) a postupne ju tenkým prúdom prilievam do jogurtu a poriadne spolu vyšlahám (pozor, strieka to). Nakoniec zašlahám vyšlahanú šlahačku a nalejem na vychladnutý korpus a dám do chladničky stuhnúť. Na dobre stuhnutý a vychladený krém naukladám na husto (na tenšie plátky) nakrájané ovocie a to opatrne zalejem horúcim ovocným pudingom.

Ovocný puding: Zmiešam ovocný sirup s vodou, ochutnám a prisladím. Množstvo cukru záleží od sirupu, ktorý použijete. Do hrnca nasypem vanilkové pudingy, postupne po troškách prilievam sirupovú vodu a miešam, aby v pudingu neboli hrčky. Za stáleho miešania uvarím puding. Horúci puding opatrne nalejem na zachladený korpus s krémom a ovocím. Puding „lejem“ tenkým prúdom tak, aby pokryl všetko ovocie. Nechám vychladnúť a potom dám ešte do chladničky poriadne zachladiť. Krájam rezy alebo kocky.