plny-hrniec_transparent_negativ.png

Famózne mini veterníky podľa babky cukrárky – hneď hotové: 80 kúskov z jednej dávky, vždy zmiznú do posledného!

Potrebujeme:

Cesto:

375 ml vody

135 g masla alebo palmarínu

štipka soli

210 g hl.múky

6 vajec

Krém:

0,5 l mlieka

2 vanilkové pudingy

3 bal. vanilkový cukor

100 g cukru

4 PL rumu

150 g masla

Postup:

Cesto: vodu a maslo (alebo rastlinný tuk) so soľou rozpustíme, vmiešame múku a na miernom ohni varíme 5 minút – stále miešame!
Do vychladnutého cesta vyklepeme vajcia a šľaháme tak dlho, kým nevznikne hladké cesto.

Cez vrecúško s veľkým zdobiacim otvorom urobím „kopček“ 2x krát dookola a pečieme pri 175 stupňov 30 minút. Počas pečenia neotvárame rúru. Vychladnuté veterníky prekrojíme a plním krémom.
Krém – uvaríme hustý puding a do vychladnutého vyšľaháme maslo. Zdobíme cez vrecúško.
Z tejto dávky mám 80 ks mini veterníkov. Cesto aj krém vyjdú akurát.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes