Potrebujeme:
Cesto:
375 ml vody
135 g masla alebo palmarínu
štipka soli
210 g hl.múky
6 vajec
Krém:
0,5 l mlieka
2 vanilkové pudingy
3 bal. vanilkový cukor
100 g cukru
4 PL rumu
150 g masla
Postup:
Cesto: vodu a maslo (alebo rastlinný tuk) so soľou rozpustíme, vmiešame múku a na miernom ohni varíme 5 minút – stále miešame!
Do vychladnutého cesta vyklepeme vajcia a šľaháme tak dlho, kým nevznikne hladké cesto.
Cez vrecúško s veľkým zdobiacim otvorom urobím „kopček“ 2x krát dookola a pečieme pri 175 stupňov 30 minút. Počas pečenia neotvárame rúru. Vychladnuté veterníky prekrojíme a plním krémom.
Krém – uvaríme hustý puding a do vychladnutého vyšľaháme maslo. Zdobíme cez vrecúško.
Z tejto dávky mám 80 ks mini veterníkov. Cesto aj krém vyjdú akurát.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)