plny-hrniec_transparent_negativ.png

Famózne kapustové rezne pripravené za 10 minút: Chutná večera, ktorú si zamilujete!

Tento fantastický recept na kapustové rezne mi poradil sused.

Odkedy som ich prvýkrát vyskúšal, tak ich pripravujem pravidelne, keďže sme si ich všetci doma okamžite obľúbili.

 

Nenáročný a rýchly recept na jemné kapustové rezne z youtube kanála Ízletes TV.

Potrebujeme:

600-700 g kapusty

3 l vody

1 PL soli

2 PL octu

200 g tvrdého syra

1 paradajku

2 vajcia

1/3 ČL soli

1/4 ČL mletého čierneho korenia

50 ml mlieka

4 PL hladkej múky

150 g strúhanky

Postup:

Hrniec s vodou postavíme na sporák.

Pridáme soľ, ocot a premiešame.

 

 

Z kapusty odstránime tvrdý stred.

Vložíme ju do hrnca s vriacou vodou.

Potom z kapusty postupne oddelíme listy.

Položíme ich na tanier.

 

 

List preložíme na tvrdú podložku.

Odrežeme tvrdú stonku na konci (viď video).

Tvrdý nastrúhame na hrubom strúhadle.

Nasypeme ho na list.

 

 

Potom vložíme na menšie kúsky nakrájanú paradajku a list zrolujeme.

Zrolované listy poukladáme na tanier.

 

 

Do misky pridáme vajcia, čierne korenie, soľ a vidličkou dobre premiešame.

Potom nalejeme mlieko a rozšľaháme.

 

 

Nakoniec postupne pridávame múku a vymiešame hustejšiu zmes.

Zvitky najprv obalíme v múke.

 

 

Namočíme do vajíčkovej zmesi.

Nakoniec dôkladne obalíme v strúhanke.

 

 

Obalené zvitky osmažíme zo všetkých strán dozlatista na naolejovanej panvici.

Po vysmažení ich preložíme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

 

 

Lahodné vysmážané zvitky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes