Famózne jedlo z obyčajných zemiakov? Pripravte ich vo forme na muffiny!

Chrumkavé zemiakové veže so syrom, cesnakom a bylinkami. Pripravte si jedlo, ktoré nielen krásne vyzerá, ale navyše aj úžasne chutí. Jeho príprava je skutočne jednoduchá!

Zemiaky sú obľúbenou a chutnou prílohou. S trochou fantázie ich však môžete premeniť na luxusný a originálny pokrm, na ktorý sa vám budú zbiehať slinky. Vyskúšajte vynikajúci recept na zemiakové veže s parmezánom a cesnakom.

Potrebujeme:

3 lyžice rozpusteného masla

25 g strúhaného parmezánu

1 prelisovaný strúčik cesnaku (prípadne cesnakový prášok)

1 lyžičku sušeného tymiánu

Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

...

8-10 stredne veľkých zemiakov

Postup:

Rúru nastavíme na 190 stupňov a zemiekay umyjeme, ošúpeme a nakrájame na čo najtenšie plátky.

Plátky zemiakov preložíme do väššej misy, pridáme rozpustené maslo, parmezán, tymián, cesnak, soľ a korenie. Všetko spolu premiešame.

Formu na muffiny vymažeme maslom a do každého otvoru navrstvíme plátky zemiakov tak, aby mierne presahovali cez okraj formy. Posypeme korením.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 60 minút pri teplote 190 stupňov. Necháme vychladnúť a pred servírovaním môžeme posypať ešte trochou syra a tymiánom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto