plny-hrniec_transparent_negativ.png

Famózna torta „Čarodejnica“

Táto torta je veľmi chutná a navyše jej príprava nie je zložitá. Ľahučké cesto, jemný maslový krém a čokoládovo – vanilkové poleva sú dokonalou zárukou fantastického dezertu. Vyskúšajte ho!

Potrebujeme:

Cesto:

1 šálku hladkej múky

¾ šálky cukru

1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva

5 vajec

Vanilkový cukor podľa chuti

Krém:

1 vajce

1 šálku mlieka

1/3  šálky cukru

2 ½ lyžice hladkej múky

50 g masla

Poleva:

50 g masla

3 lyžice kakaa

4 lyžice cukru

4 lyžice smotany

Vanilkový cukor podľa chuti

Postup:

Najskôr si pripravíme cesto. Vajcia vyšľaháme c kryštálovým aj vanilkovým cukrom. Postupne pridáme múku, prášok do pečiva a dôkladne vymiešame. Cesto navrstvíme do okrúhlej formy, ktorú sme vymastili maslom. Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov cca 1 hodinu.

Medzitým pripravíme krém. Vajce zmiešame s cukrom, pridáme mlieko a múku. Všetko dôkladne zmiešame a preložíme na mierny plameň. Varíme, kým hmota nezhustne. Keď zmes zhustne, zložíme ho z plameňa a vmiešame doň maslo. Krém je pripravený.

Nakoniec pripravíme polevu.  Na panvicu preložíme maslo nakrájané na menšie kúsky. Maslo rozpustíme na miernom plameni. Potom pridáme kakao, cukor, kyslú smotanu a vanilkový cukor. Všetko dôkladne miešame na miernom ohni, kým sa cukor celkom nerozpustí. Poleva by sa nemala variť.

Hotový korpus vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a prerežeme na dve polovice. Na spodnú polovicu navrstvíme krém. Potom prikryjeme vrchnou polovicou a vrch natrieme čokoládovou polevou. Hotovú tortu dáme na 3-4 hodiny stuhnúť do chladničky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: takprosto

Najlepšie recepty na dnes