Vynikajúca roláda z jemného snehu, šľahačky a sladkých banánov. Čerešničkou na torte je karamelové omáčka, ktorá k tomuto dezertu úžasne hodí.
Potrebujeme:
5 bielkov
200 g krupicového cukru
Štipku soli
2 šálky smotany na šľahanie (33%)
2 zrelé banány nakrájané na kolieska
Karamelová omáčka:
55 g masla
80 g hnedéh cukru
Štipka soli
Náplň:
150 ml smotany na šľahanie
Postup:
Rúru nastavíme na 180 stupňov plech s rozmermi 33 x 22 cm vystelieme papierom na pečenie.
Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme 1 lyžicu cukru.
Sneh rovnomerne nanesieme na papier na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 20 minút, kým sneh nie je na povrchu pevný a mäkký vo vnútri.
Cesto prevrátime pomocou mriežky (viď video) a potom opatrne odstránime papier na pečenie – ak vzniknú na povrchu trhlinky, nemusíte sa obávať, kvalitu rolády to nijak neovplyvní.
Zo smotany a zvyšného cukru ušľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme na cesto. Rozložíme kolieska banánov a roládu opatrne zrolujeme pomocou fólie.
Všetky ingrediencie na omáčku spojíme v hrnci a preložíme na plameň. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme 2 minúty.
Omáčku prelejememe cez roládu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)