Famózna banánovo-karamelová roláda bez múky

12

Vynikajúca roláda z jemného snehu, šľahačky a sladkých banánov. Čerešničkou na torte je karamelové omáčka, ktorá k tomuto dezertu úžasne hodí.

Potrebujeme:

5 bielkov

200 g krupicového cukru

Štipku soli

2 šálky smotany na šľahanie (33%)

2 zrelé banány nakrájané na kolieska

Karamelová omáčka:

55 g masla

80 g hnedéh cukru

Štipka soli

Náplň:

150 ml smotany na šľahanie

Postup:

Rúru nastavíme na 180 stupňov plech s rozmermi 33 x 22 cm vystelieme papierom na pečenie.

Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme 1 lyžicu cukru.

Sneh rovnomerne nanesieme na papier na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 20 minút, kým sneh nie je na povrchu pevný a mäkký vo vnútri.

Cesto prevrátime pomocou mriežky (viď video) a potom opatrne odstránime papier na pečenie – ak vzniknú na povrchu trhlinky, nemusíte sa obávať, kvalitu rolády to nijak neovplyvní.

Zo smotany a zvyšného cukru ušľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme na cesto. Rozložíme kolieska banánov a roládu opatrne zrolujeme pomocou fólie.

Všetky ingrediencie na omáčku spojíme v hrnci a preložíme na plameň. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme 2 minúty.

Omáčku prelejememe cez roládu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár