Falošný veterník na plechu: Zabudnite na odpaľované cesto, toto máte hotové hneď a bez pečenia – chutí ako veterník z cukrárne!

Každý kto ochutnal vyhlásil, že to chutí celkom ako veterník. Dezert je pritom úplne jednoduchý, bez pečenia a viete ho pripraviť kedykoľvek napríklad aj k nedeľnej kávičke.

Každý kto ochutnal vyhlásil, že to chutí celkom ako veterník. Dezert je pritom úplne jednoduchý, bez pečenia a viete ho pripraviť kedykoľvek napríklad aj k nedeľnej kávičke.

Potrebujeme:

1 liter mlieka

2 žĺtky

1 pohár hladkej múky (Pohár=200 ml)

1/2 pohára kukuričného škrobu

1 pohár kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. šľahačky v prášku + 1 pohár mlieka

18 dlhých piškót

Čokoládovú polevu (čokoláda rozpustená so smotanou na šľahanie alebo maslom)

Postup:

V mlieku rozmiešame škrob, múku, žĺtky a cukor. Zmes preložíme na plameň a uvaríme hustý puding.

Do pudingu vmiešame vanilku, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Z mlieka a šľahačkového prášku vyšľaháme šľahačku.

Vychladnutý puding prešľaháme.

Šľahačku zmiešame s vychladnutým pudingom a dobre prešľaháme.

Do krému nalámeme dlhé piškóty a zmes navrstvíme na plech.

Dezert prelejem polevou a dozdobíme napríklad orechmi.

Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)