Každý kto ochutnal vyhlásil, že to chutí celkom ako veterník. Dezert je pritom úplne jednoduchý, bez pečenia a viete ho pripraviť kedykoľvek napríklad aj k nedeľnej kávičke.
Potrebujeme:
1 liter mlieka
2 žĺtky
1 pohár hladkej múky (Pohár=200 ml)
1/2 pohára kukuričného škrobu
1 pohár kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
1 bal. šľahačky v prášku + 1 pohár mlieka
18 dlhých piškót
Čokoládovú polevu (čokoláda rozpustená so smotanou na šľahanie alebo maslom)
Postup:
V mlieku rozmiešame škrob, múku, žĺtky a cukor. Zmes preložíme na plameň a uvaríme hustý puding.
Do pudingu vmiešame vanilku, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Z mlieka a šľahačkového prášku vyšľaháme šľahačku.
Vychladnutý puding prešľaháme.
Šľahačku zmiešame s vychladnutým pudingom a dobre prešľaháme.
Do krému nalámeme dlhé piškóty a zmes navrstvíme na plech.
Dezert prelejem polevou a dozdobíme napríklad orechmi.
Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)