plny-hrniec_transparent_negativ.png

Falošný tvarohový koláč – chutí ako tvarohový, ale je úplne bez tvarohu!

Fantastický dezert, ktorý chutí ako z čistého tvarohu, ale nie je v ňom ani jediný gram. Tajomstvo je ukryté v tom kréme. 

Fantastický dezert, ktorý chutí ako z čistého tvarohu, ale nie je v ňom ani jediný gram. Tajomstvo je ukryté v tom kréme.

Potrebujeme:

Cesto:

  • 40 dkg múky
  • 25 dkg margarínu
  • 20 dkg cukru
  • 4 vaječné žĺtky
  • 1 bal. prášok na pečenie
  • 1 citrónová šťava, strúhaná kôra
  • 1 štipka soli
  • škorica

krém:

  • 5 dl mlieka
  • 7 lyžíc kr. cukru
  • 2 ks vanilkového pudingu
  • 4 bielky – vyšľahané na sneh
  • 2 tégliky kyslej smotany
  • 2 bal. vanilkového cukru
  • 1 citrónová kôra nastrúhaná
  • hrozienka

Postup:

Všetky prísady na cesto sa zmiešajú tak, aby ste získali jednotné tvárne cesto. Tri štvrtiny cesta sa navrstvia na plech vystlaný papierom na pečenie a zo zvyšného vytvoríme mriežku.

Puding uvaríme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom.  Do ešte teplého pudingu vmiešajte sneh a potom aj kyslú smotanu. Nakoniec aj hrozienka a citronovú kôru.

Krém sa naleje na cesto do pekáča a hore vytvoríme mriežku z cesta. Pečieme v predhriatej rúre  asi 45 minút.

Koláčik chutí naozaj ako keby v ňom bolo aspoň kilo tvarohu. :-)

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes