Fantastický dezert, ktorý chutí ako z čistého tvarohu, ale nie je v ňom ani jediný gram. Tajomstvo je ukryté v tom kréme.
Potrebujeme:
Cesto:
- 40 dkg múky
- 25 dkg margarínu
- 20 dkg cukru
- 4 vaječné žĺtky
- 1 bal. prášok na pečenie
- 1 citrónová šťava, strúhaná kôra
- 1 štipka soli
- škorica
krém:
- 5 dl mlieka
- 7 lyžíc kr. cukru
- 2 ks vanilkového pudingu
- 4 bielky – vyšľahané na sneh
- 2 tégliky kyslej smotany
- 2 bal. vanilkového cukru
- 1 citrónová kôra nastrúhaná
- hrozienka
Postup:
Všetky prísady na cesto sa zmiešajú tak, aby ste získali jednotné tvárne cesto. Tri štvrtiny cesta sa navrstvia na plech vystlaný papierom na pečenie a zo zvyšného vytvoríme mriežku.
Puding uvaríme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom. Do ešte teplého pudingu vmiešajte sneh a potom aj kyslú smotanu. Nakoniec aj hrozienka a citronovú kôru.
Krém sa naleje na cesto do pekáča a hore vytvoríme mriežku z cesta. Pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút.
Koláčik chutí naozaj ako keby v ňom bolo aspoň kilo tvarohu. :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)