Falošný paprikáš hotový za pár minút

Milujem paprikáš, ale nie vždy mám čas na prípravu mäska a preto som si našla skvelú alternatívu, ako mäsko nahradiť. Vyskúšajte vynikajúci falošný paprikáš z húb, hotový za pár minút.

Milujem paprikáš, ale nie vždy mám čas na prípravu mäska a preto som si našla skvelú alternatívu, ako mäsko nahradiť. Vyskúšajte vynikajúci falošný paprikáš z húb, hotový za pár minút.

Potrebujeme:

1 lyžicu oleja

1 stredne veľkú cibuľu

250 g šampiňóny

1 lyžicu hladkej múky

Soľ podľa chuti

...

2 strúčiky cesnaku

Čierne mleté korenie podľa chuti

2 lyžičky najemno nasekanej petržlenovej vňate

250 g kyslej smotany

1 – 2 lyžičky červenej papriky

Postup:

Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku. Potom pridáme nakrájané šampiňóny, nasekaný cesnak, ochutíme soľou a korením – chvíľu všetko spolu restujeme.

Pridáme múku a zmes dobre premiešame. Potom pridáme petržlenovú vňať a kyslú smotanu. Premiešame, pridáme papriku a varíme, ký nezískame hustejšiu hmotu. Ochutnáme a podľa chuti pridáme soľ alebo korenie.

Podávame s maslovými haluškami, cestovinou alebo prílohou podľa chuti.

paprikáš

Prajeme vám dobrú chuť! :-)