Falošný krémeš z lístkového cesta: Bleskový zákusok s fantastickou chuťou, za 30 minút hotový!

Vynkajúci recept na jednoduchý zákusok z lísktového cesta, ktorý tromfne aj zložitý veterník.

Potrebujeme:

500 g lístkového cesta

Džem

Na krém:

500 ml mlieka

80 gramov kr. cukru

50 g kukuričného škrobu

Kôra z 1 citróna;

Trocha vody a trocha cukru.

Postup:

Zmiešajte cukor so škrobom, nalejte trochu mlieka a miešajte, až kým nebude zmes rozpustená.

Zvyšné mlieko priveďte do varu.

Pridajte škrobovú zmes a uvarte hustý puding, do ktorého na konci vmiešate aj citrónovú kôru.

Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme, každú potrieme vodou a posypeme cukrom.

Jednu polovicu cesta popichajte vidličkou a pečte po dobu 20 minút pri teplote 180 ° C, až do zlatista.

Druhú polovicu nakrájajte na 10 kusov. Pečieme 20 minút pri 180 ° C.

Teraz stačí už len vyskladať zákusok. Upečené cesto, ktoré e vcelu potrieme džemom, nanesieme krém a na vrch uložíme kúsky nakrájaného cesta.

Výsledný koláč posypte práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Dnes najobľúbenejšie