Vynkajúci recept na jednoduchý zákusok z lísktového cesta, ktorý tromfne aj zložitý veterník.
Potrebujeme:
500 g lístkového cesta
Džem
Na krém:
500 ml mlieka
80 gramov kr. cukru
50 g kukuričného škrobu
Kôra z 1 citróna;
Trocha vody a trocha cukru.
Postup:
Zmiešajte cukor so škrobom, nalejte trochu mlieka a miešajte, až kým nebude zmes rozpustená.
Zvyšné mlieko priveďte do varu.
Pridajte škrobovú zmes a uvarte hustý puding, do ktorého na konci vmiešate aj citrónovú kôru.
Cesto rozdelíme na dve polovice, rozvaľkáme, každú potrieme vodou a posypeme cukrom.
Jednu polovicu cesta popichajte vidličkou a pečte po dobu 20 minút pri teplote 180 ° C, až do zlatista.
Druhú polovicu nakrájajte na 10 kusov. Pečieme 20 minút pri 180 ° C.
Teraz stačí už len vyskladať zákusok. Upečené cesto, ktoré e vcelu potrieme džemom, nanesieme krém a na vrch uložíme kúsky nakrájaného cesta.
Výsledný koláč posypte práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)