plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ananás z cukety, bez zavárania: Minulý rok sme skúsili len 1 pohár a tento rok z cukety už nič iné nerobím!

Na prípravu tejto dobrôtky sa hodí mladá cuketa, ktorá je šťavnatá nemá ešte tuhé vlákna. Kompót môžete vyrábať aj z tekvice, my máme najradšej žltú cuketu, ale môžete robiť aj zo zelenej. Naozaj to chutí ako ananás.

Na prípravu tejto dobrôtky sa hodí mladá cuketa, ktorá je šťavnatá nemá ešte tuhé vlákna. Kompót môžete vyrábať aj z tekvice, my máme najradšej žltú cuketu, ale môžete robiť aj zo zelenej. Naozaj to chutí ako ananás.

Potrebujeme:

1 kg mladej cukety

100 g kr. cukru

Vanilínový cukor podľa chuti

350 ml ananásového džúsu

Štipku kyseliny citrónovej (2/3 lyžičky)

Postup:

Cuketa umýjeme, ošúpeme a nakrájame na pásiky s hrúbkou 1,5-2 cm. Zvnútra vyberieme semienka. Vyrobíme si sirup. Hrniec dáme na plameň, nalejeme doň džús, pridáme kyselinu citrónovú, cukor a vanilku. Do kvapaliny vložíme krúžky cukety, varíme 15 minút za stáleho miešania. Kolieska cukety navrstvíme do pohára na zaváranie a zalejeme horúcim sirupom, zavrieme otočíme a zabalíme do deky. Necháme vychladnúť a potom skladujeme na chladnom mieste.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes