plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto ide u nás doma na dračku: Falošné šľahačkové veterníky!

Perfektný nápad pre každého, kto chce pripraviť pekné a zároveň veľmi chutné pohostenie pre rodinu, alebo návštevu.

Perfektný nápad pre každého, kto chce pripraviť pekné a zároveň veľmi chutné pohostenie pre rodinu, alebo návštevu. Falošné veterníky, alebo šišky plnené šľahačkovým krémom. Veľmi chutné, rýchle a na obdobie fašiangov ako stvorené!

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

3 lyžice cukru

1 kocka droždia

250 ml vlažného mlieka

3 žĺtky

100 ml oleja

1/2 lyžičky soli

citrónová kôra

2 lyžice rumu

Krém:

500 ml smotany na šľahanie

1 vaničku jemného tvarohu tvaroh

4 lyžice cukru

1 vanilkový cukor

olej na vyprážanie

Postup:

Najskôr urobíme kvások zo 100 ml mlieka, droždia a lyžičky cukru. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtky, olej, zvyšok cukru, kôru a kvások. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto a necháme kysnúť.

Z vykysnutého cesta lyžicu odkrajujeme rovnaké kúsky, ktoré vytvarujeme do guľôčky. Necháme ešte 10 -15 kysnúť a potom vypražíme v rozohriatom oleji z oboch strán. Hotové odložíme na papierový obrúsok.

Krém: Tvaroh ušľaháme s cukrom a v samostatnej miske ušľaháme šľahačku so stužovačom. Spojíme obe hmoty do jednotného krému.

Vychladnuté šišky rozrežeme na polovice a cukrárskym vreckom naplníme krémom. Hotové poprášime cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes