plny-hrniec_transparent_negativ.png

Falošné nakladané uhorky – BLESKOVÁ príprava: Za 30 minút pripravené na jedenie a veľmi chutné!

Nakladané uhorky majú mnohí v obľube, no ich príprava je časovo náročná, takže ak sa vám nechce čakať, tento recept je pre vás.

 

 

Falošné kyslé uhorky sú veľmi lahodné a chutí veľmi podobne ako originál.

Vyrába sa však bez dlhej doby čakania a bez fermentácie.

Vydržia aj niekoľko dní, takže si z neho môžete vyrobiť aj viac.

 

 

Tieto uhorky sú veľmi chutnou prílohou k mäsku, ale u nás doma ich obľubujeme aj len tak – rovno z chladničky.

Na prípravu odporúčam použiť veľa kôpru a cesnaku.

Ingrediencie:

10 – 15 ks. uhorka,

kôpor,

cesnak,

šťava z 2 citrónov,

soľ.

Príprava:

Uhorky najskôr dôkladne umyte.

 

 

Nakrájajte pozdĺžne na menšie kúsky.

Vložte do hrnca.

Do hrnca pridajte aj cesnak, kôpor a soľ.

 

 

Nalejte toľko vody, aby ste uhorky zakryli.

Dajte na silný oheň.

A zahrievajte až do bodu  varu.

 

 

Potom ihneď zložte z plameňa.

Necháme vychladnúť.

 

 

Vytlačte šťavu z 2 citrónov.

Na 10-15 uhoriek stačia 2 citróny.

A hotovo.

 

 

Odložíme na cca pol hodiny do chladničky.

Potom sú pripravené na konzumáciu.

 

 

V chladničeke vydržia niekoľko dní.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes