Falošné mrkvičky plnené šalátom

Prekvapte svojich hostí originálnym nápadom na servírovanie šalátu – v jedlých mrkvičkách z lístkového cesta. Podľa chuti však môžete voliť sladké ale aj slané náplne. Výsledok bude vždy vynikajúci a očarí už na prvý pohľad! J

Potrebujeme:

Na mrkvy:

500 g lístkového cesta

Mrkvovú šťavu zmiešanú s paradajkový pretlakom

Na šalát:

200 g šunky nakrájanej na kocky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 čerstvé uhorky

2 vajcia uvarené natvrdo

1 cibuľu

Zelené bylinky podľa chuti

Majonézu

Ptržlenovú vňať na ozdobu

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkáme na pracovnej doske. Potom cesto narežeme na pásiky široké asi 1 cm. Pripravíme si kovové špice a obalíme ich prúžkami cesta tak, aby sa trochu prekrývali.

Potom cesto potrieme zmesou mrkvovej šťavy a paradajkového pretlaku, aby sme získali oranžový odtieň. Prípadne môžeme použiť oranžové potravinárske farbivo. Pečieme v rúre pri teplote 190 stupňov približne 20 minút.

Medzitým v miske nastrúhame uvarené vajcia na hrubom strúhadle, pridáme nakrájané uhorky, šunku, cibuľu, bylinky a majonézu. Všetko spolu dôkladne premiešame.

Šalát preložíme do plastového vrecka, odrežeme jeden roh a naplníme vychladnuté mrkvičky z cesta. Ozdobíme šalátom, rukolou, kôprom alebo petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk