Výborný recept na spôsob klasického lístkového cesta, ale bez vajec a ešte chutnejšie. Čo neminiete môžete skladovať v chladničke, alebo nechajte zamraziť pokojne aj na celé mesiace.
Potrebujeme:
300 g múka hladká
250 g Palmarin
5 PL kyslej smtoany
1 PL masť bravčová domáca
štipka soľ
Postup:
Z uvedených surovín vypracujeme jednotné cesto.
Na pomúčenej doske ho prehnetieme, rozvaľkám a poskladáme.
Takto skladáme a rozvaľkáme 4x po 30 minútach.
Potom cesto zabalíme do fólie a odložím na 24 hodin do chladničky.
Môže stáť aj dlhšie.
Cesto používame na pečenie sladkýc aj slaných dobrôt rovnako ako klasické lístkové cesto.
Cesto skladujeme v chladničke, prípadne ho môžete zamraziť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)