Klasické lístkové už nekupujem, toto je jednotka: Fantastické cesto z kyslej smotany a bez vajec – na všetko slané aj sladké pečenie!

Výborný recept na spôsob klasického lístkového cesta, ale bez vajec a ešte chutnejšie. Čo neminiete môžete skladovať v chladničke, alebo nechajte zamraziť pokojne aj na celé mesiace. 

Výborný recept na spôsob klasického lístkového cesta, ale bez vajec a ešte chutnejšie. Čo neminiete môžete skladovať v chladničke, alebo nechajte zamraziť pokojne aj na celé mesiace.

Potrebujeme:

300 g múka hladká

250 g Palmarin

5 PL kyslej smtoany

1 PL masť bravčová domáca

štipka soľ

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Z uvedených surovín vypracujeme jednotné cesto.

Na pomúčenej doske ho prehnetieme, rozvaľkám a poskladáme.

Takto skladáme a rozvaľkáme 4x po 30 minútach.

Potom cesto zabalíme do fólie a odložím na 24 hodin do chladničky.

Môže stáť aj dlhšie.

Cesto používame na pečenie sladkýc aj slaných dobrôt rovnako ako klasické lístkové cesto.

Cesto skladujeme v chladničke, prípadne ho môžete zamraziť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)