plny-hrniec_transparent_negativ.png

Takto rýchly a JEDNODUCHÝ dezert ste ešte nerobili: Misa „Falošná profiterolka“ – žiadne pečenie, žiadne salko ani želatína!

Tomuto receptu hovoríme „Falošná profiterolka“ je to rýchle, veľmi veľmi chutné a jednoduché.

 

 

Maškrta na víkend ako vyšitá.

Skvelý recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

20 dlhých piškót

Na krém;

1 liter mlieka

pol pohára hl. múky

pol pohára kukuričného škrobu

Pohár kryštálového cukru

dva žĺtky

1 bal. šľahačky v prášku + pol pohára mlieka

Poleva:

 

 

Môžete použiť instantnú polevu

Ja som pripravila takto:

100 ml smotany na šľahanie

100 g čokolády

Na ozdobu:

čokoládové kúsky

Poznámka: 1 pohár = 200 ml

Postup:

Najskôr si pripravíme jednoduchý krém.

 

 

V mlieku rozmiešame cukor, škrob a múku.

Pridáme aj dva žĺtky a rozmiešame.

Teraz preložíme na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

Krém prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí do krému pridáme práškovú šľahačku a mlieku.

 

 

Pomocou šľahača všetko vyšľaháme.

Teraz si piškóty nalámeme na kúsky a pridáme do krému.

Dobre premiešame.

Hmotu navrstvíme do misy.

Nakoniec si pripravíme polevu – môžete si pripraviť instantnú polevu zo sáčku, alebo jednoduchú a rýchlu polevu zo smotany a čokolády.

Smotanu dáme zohriať na plameň a pridáme nalámanú čokládu.

Necháme rozpustiť a polevu nalejeme na vrch dezertu.

Necháme dobre stuhnúť a vychladnúť.

 

 

Nakoniec posypeme čokoládou a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes