plny-hrniec_transparent_negativ.png

Majonéza za 2 minúty BEZ octu a vajec: V obchode si už majonézu nekupujem, chuť na nerozoznanie!

Majonézy zakúpené v obchode, aj keď veľmi drahé, sa stále vyrábajú s konzervačnými látkami, arómami a náhradami chutí. Preto hovoriť o ich kvalite často ani nestojí za to. Dlho som hľadala recept na prípravu majózeny, ktorá má výbornú chuť, ale zároveň neobsahuje surové vajcia.

Bohužiaľ, nepatrím k tým šťastlivcom, ktorí chovajú vlastné sliepky a preto by som sa bála použiť kupované vajcia z obchodu.

Recept, ktorý som našla je okrem vajec aj bez octu. Pravý ocot vyrobený z prírodných produktov je pre naše telo prospešný, ale to, čo sa dnes predáva v našich obchodoch za pár centov, určite nie je čisto prírodný produkt.

Svoju náhradnú majonézu preto pripravujem z jednoduchých výrobkov, chuťovo sa nijako nelíši od tej z obchodu, ale kvalita je oveľa lepšia. Skvelé do šalátov a k rôznym slaným jedlám.

Poznámka: Aby ste získali extra hustú konzistenciu postupujte takto:  Najskôr podržte mixér (asi 20 sekúnd) na dne nádoby a potom celú hmotu rozšľahajte.

Na prírpavu potrebujete nasledujúce ingrediencie:

 

mlieko, 150 ml;

olej, 300 ml;

citrónová šťava, 3 lyžice;

soľ podľa chuti;

horčica, 1 lyžička;

cukor, 1 lyžička.

Postup:

Zmiešajte mlieko a rastlinný olej, rozšľahajte ponorným mixérom (nezabudnite, že prvé sekundy držíme mixér na dne nádoby).

Pridáme ďalšie prísady a hmotu mixujeme ďalšiu pol minútu.

Všetko je pripravené, prenesieme do čistej a suchej sklenenej nádoby, maximálne používame do doby spotreby použitých výrobkov (najmä mlieka), z ktorých sa omáčka vyrába.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes