plny-hrniec_transparent_negativ.png

Skúsila som to namiesto prílohy z ryže a zemiakov a každý si len pridával: Falošná kapusta z červenej repy – vychválili ju aj tí, čo repu nemusia!

Toto majú radi aj tí, ktorí červenú repu inak nemusia. Je to výborné, zdravé a chutí úžasne.

Potrebujeme:

500 g červená repa ošúpaná
1 ks cibuľa väčší
olej alebo masť
soľ
drvenú rascu podľa chuti
ocot
cukor krupica podľa chuti – nemusí byť

Postup:

Pokrájanú cibuľu si na oleji osmažíme do svetlozlatej farby. Potom pridáme hrubo nastrúhanú repu, ochutíme soľou, rascou a pod pokrievkou dusíme domäkka podľa druhu repy 20-30 minút. Podlievať väčšinou nie je nutné, repa si sama pustí vodu, ale ak je potrebné, použijeme trochu vývaru či vody.

Ak máme radi výraznejšiu sladkokyslú chuť repy, pridáme aj trochu cukru a potom aj viac octu. Ak chceme repe zachovať jej „gro“, po podusení podľa chuti pridáme len trošku octu.

Rovnako tak je to aj so zahustením. Buď necháme repu čistú len ochutenú a bez zahusťovania, alebo môžeme nakoniec zaprášiť troškou hladkej múky, ktorú ešte s repou krátko prevaríme. Zahustiť môžeme tiež jemne nastrúhaným zemiakom, ktorú budeme dusiť spoločne s repou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes