Netradičné spojenie jablkovej marinády s koreninami a kečupom, urobí aj z obyčajných rebierok hotovú delikatesu!
Vyskúšajte tento recept z youtube a presvedčte sa sami.
Šéfkuchár poradil svoj tajný recept, ako docieliť luxusnú chuť a spočíva v obyčajnom jablkovom pyré.
Skúste a uvidíte sami.
Potrebujeme:
1 200 g bravčových rebier
100 g jablkového pyré
100 g domáceho kečupu
3 – 4 PL sójovej omáčky
1/2 ČL sušeného cesnaku
1/2 ČL sladkej papriky
1/2 ČL čierneho korenia
1/2 ČL škorice
2 ČL hnedého cukru
1/2 citróna
Postup:
V miske si zmiešame jablkové pyré s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou, šťavou z citróna.
Ak nemáte jablkové pyré, pridajte do zmesi jedno nastrúhané jablko.
Dochutíme čiernym korením, cesnakom, červenou paprikou a škoricou.
Dobre premiešame.
Rebrá vložíme do veľkej misky.
Zalejeme marinádou a poriadne pomiešame, aby ňou boli celé pokryté.
Necháme marinovať aspoň 30 minút.
Po uplynutí tejto doby rebierka preložíme na plech.
Teraz a prikryjeme alobalom.
Vložíme do rúry predhriatej na 220 °C a pečieme asi 50 minút.
Potom odstránime alobal a ak je tam príliš veľa šťavy, odoberieme z nej.
Vložíme naspäť do rúry.
A necháme piecť ešte ďalších 30 – 40 minút do zlatista.
Hotovo!
Prajeme dobrú chuť!