Takéto fajnové rebierka ste ešte nejedli: Sú neuveriteľne šťavnaté a tá chuť vás dostane!

Netradičné spojenie jablkovej marinády s koreninami a kečupom, urobí aj z obyčajných rebierok hotovú delikatesu!

Vyskúšajte tento recept z youtube a presvedčte sa sami.

Šéfkuchár poradil svoj tajný recept, ako docieliť luxusnú chuť a spočíva v obyčajnom jablkovom pyré. Skúste a uvidíte sami.

Potrebujeme:

1 200 g bravčových rebier

...

100 g jablkového pyré

100 g domáceho kečupu

3 – 4 PL sójovej omáčky

1/2 ČL sušeného cesnaku

1/2 ČL sladkej papriky

1/2 ČL čierneho korenia

1/2 ČL škorice

2 ČL hnedého cukru

1/2 citróna

Postup:

V miske si zmiešame jablkové pyré s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou, šťavou z citróna.

Ak nemáte jablkové pyré, pridajte do zmesi jedno nastrúhané jablko.

 

Dochutíme čiernym korením, cesnakom, červenou paprikou a škoricou.

Dobre premiešame.

Rebrá vložíme do veľkej misky.

Zalejeme marinádou a poriadne pomiešame, aby ňou boli celé pokryté.

Necháme marinovať aspoň 30 minút.

Po uplynutí tejto doby rebierka preložíme na plech.

Teraz a prikryjeme alobalom.

Vložíme do rúry predhriatej na 220 °C a pečieme asi 50 minút.

Potom odstránime alobal a ak je tam príliš veľa šťavy, odoberieme z nej.

Vložíme naspäť do rúry a necháme piecť ešte ďalších 30 – 40 minút do zlatista.

Hotovo!

Prajeme dobrú chuť!