Takéto fajnové rebierka ste ešte nejedli: Sú neuveriteľne šťavnaté a tá chuť vás dostane!

13537 0

Netradičné spojenie jablkovej marinády s koreninami a kečupom, urobí aj z obyčajných rebierok hotovú delikatesu! Vyskúšajte tento recept z youtube a presvedčte sa sami. Šéfkuchár poradil svoj tajný recept, ako docieliť luxusnú chuť a spočíva v obyčajnom jablkovom pyré. Skúste a uvidíte sami.

Potrebujeme:

1 200 g bravčových rebier

100 g jablkového pyré

100 g domáceho kečupu

3 – 4 PL sójovej omáčky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 ČL sušeného cesnaku

1/2 ČL sladkej papriky

1/2 ČL čierneho korenia

1/2 ČL škorice

2 ČL hnedého cukru

1/2 citróna

Postup:

V miske si zmiešame jablkové pyré s kečupom, cukrom, sójovou omáčkou, šťavou z citróna, čiernym korením, cesnakom, červenou paprikou, škoricou a dobre premiešame.

Rebrá vložíme do veľkej misy, zalejeme marinádou a poriadne potrieme, aby ňou boli celé pokryté.

Necháme marinovať aspoň 30 minút.

Po uplynutí tejto doby rebierka preložíme na plech a prikryjeme alobalom.

Vložíme do rúry predhriatej na 220 °C a pečieme asi 50 minút.

Potom odstránime alobal a ak je tam príliš veľa šťavy, odoberieme z nej.

Vložíme naspäť do rúry a necháme piecť ešte ďalších 30 – 40 minút do zlatista.

Hotovo! Prajeme dobrú chuť!

 

Témy:


Pridajte svoj komentár