plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fajnové kuracie rezne na cesnaku a smotane: Fantasticky šťavnaté a jemné mäsko s omáčkou, lepšie sme nejedli!

Vynikajúce kuracie rezne na prírodno a s fantatickou omáčkou. Každý si pridáva.

Vynikajúce kuracie rezne na prírodno a s fantatickou omáčkou. Každý si pridáva.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

hladká múka

sladká červená paprika

3 strúčiky cesnaku

soľ

korenie

maslo

250 ml sladkej Smatany

200 ml vývaru (alebo bujónu)

2 KL plnotučnej horčice

1 KL worčesterovej omáčky

2 väčšie cibule

Postup:

Kuracie prsia umyjeme studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, odblaníme a nakrájame na plátky.

Plátky zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom a obalíme v múke, zmiešané s mletou červenou paprikou.

Na masle prudko opečieme (ja dávam roztopené maslo alebo k maslu pridám trochu olivového oleja, aby sa nepřepalovalo).

Opečené plátky mäsa dáme do zapekacej misy, na každý dáme malý kúsok masla, prikryjeme alobalom a dáme na 20 minút zapiecť do rúry.

Do výpeku pridáme horčicu, smotanu, jemne poprášime hladkou múkou, rozriedime vývarom a pridáme worcesterskou omáčku.

Cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme dozlata. Kuracie plátky prelejeme omáčkou, pridáme opečenú cibuľku a podávame s opekanými zemiakmi.

Najlepšie recepty na dnes