Vitamínová bomba z červenej repy: Nápoj na posilnenie imunity, vďaka ktorému celú zimu nebudete vedieť, čo je choroba!

Jednoduchý spôsob na prípravu extrémne zdravého nápoja podľa návodu z youtube.

Pravidelná konzumácia posilňuje imunitu a v jesennom a zimnom období môže výrazne posilniť vaše zdravie.

 

 

Tento recept znižuje krvný tlak a hladinu cholesterolu.

...

Výrazne zvyšuje imunitu a zlepšuje krvný obraz.

Je to jeden z najlepších krvotvorných látok: zabraňuje anémii, podporuje liečbu leukémie.

Pravidelné pitie kvasu účinne predchádza ateroskleróze.

 

 

Môže za to prírodné farbivo červenej repy – betanín, ktorý je vynikajúcim antioxidantom.

tvornásobne zvyšuje absorpciu kyslíka bunkami.

Kyselina mliečna obsiahnutá v tomto nápoji má tiež priaznivý antibakteriálny účinok a prispieva k produkcii kolagénu v pokožke.

 

 

Potrebujeme:

Na 1 litrový pohár

750 g červenej repy

5 strúčikov cesnaku

1 PL soli

2 listy bobkového listu

2 guľky nového korenia

6 guľôčok čierneho korenia

vodu

 

Postup:

Cviklu si nakrájajte na plátky s hrúbkou asi 6 – 8 mm a pevne ich naplňte do džbánu.

Do spodných vrstiev repy pridajte korenie.

Potom pridajte vrstvu cvikle a opäť korenie, bobkový list a rozpučený cesnak.

 

 

Ďalšiu cviklu naplňte do uzatvárateľného pohára takým istým spôsobom.

Potom si pripravte prevarenú vodu, v ktorej rozmiešajte lyžicu soli.

Týmto nálevom zalejte cviklu.

 

 

Na nálev môžete použiť aj zmes minerálky a soli.

Džbán potom zakryte papierovou kuchynskou utierkou a zagumičkujte.

Uzatvárateľný pohár uzavrite viečkom.

Cvikla musí byť natlačená v pohároch naozaj natesno, aby ju nálev potom nevytlačil hore.

 

 

Teraz je potrebné nechať poháre odležať 7 dní pri izbovej teplote. Každý deň však treba nálev premiešať.

Potom džbán vždy zakryte novou papierovou utierkou.

Po cca 4 dňoch už bude zjavný proces fermentácie a na vrchu bude vytvorená pena – to je normálne.

 

 

Opäť len premiešajte a môžete vždy 1 lyžicu odobrať a ochutnať.

Nádoby však treba vždy dobre uzavrieť, pretože ak by prišli do kontaktu so vzduchom, vytvorí sa pleseň.

Hotový nápoj preceďte cez sitko a papierovú utierku.

Potom šťavu prelejte do fľašiek, dobre uzavrite a užívajte denne pre podporu imunity.

 

 

 

 

 

Prajeme veľa zdravia!

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay