Naučte sa túto výbornú piškótu z kyslej smotany a ku klasickej bublanine sa už nevrátite: 7 minút na cesto + čas pečenia!

Extrémne rýchla ovocná piškóta z kyslej smotany – vláčna, nadýchaná a výborná: 7 minút na cesto + čas pečenia!

Potrebujeme:

100 g masla (alebo margarínu)

200 g cukru

200 gramov kyslej smotany

2 vajcia

260 g hl. múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 a ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva

1/4 čajovej lyžičky soli

250 g ovocia (mrazené, zavárané, čerstvé)

Postup:

Rozpustite maslo, pridajte cukor, kyslú smotanu a vajcia, vymiešajte na homogénnu hmotu.

Pridajte preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ. Premiešajte.

Plech na pečenie (36 x 23 cm) vymastíme s olejom, navrstvíme ½ cesta a rovnomerne ho rozotrieme po celom povrchu.

Pridáme ovocie a zvyšok krému. Pečieme vo vyhriatej rúre 30-40 minút v predhriatej rúre na 180 ° C – testujeme špáradlom.

Vyberte koláč z formy, nechajte vychladnúť, nakrájajte a môžete si pochutnávať. Experimentujte s plnkou, použite akékoľvek čerstvé a mrazené ovocie alebo dokonca tvaroh.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)