plny-hrniec_transparent_negativ.png

Mám RECEPT na extrémne mäkké a nadýchané šišky bez vajec: Sú mäkučké ako pavučinka a chutia fantasticky!!

Pripravte si doma bezkonkurenčne najjemnejšie a nadýchané šišky podľa nášho jednoduchého receptu.

Snáď neexistuje nikto, kto by šišky nepoznal a ani neochutnal – tieto ste však určite ešte nejedli.

 

 

Úžasný recept na najjemnejšie domáce šišky z youtube kanála Qiong Cooking.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky (2 šálky)

205 g mlieka (0,85 šálky)

38 g kryštálového cukru (3 PL)

3 g instantného droždia (1 ČL)

3 g soli (1/2 ČL)

28 g nesoleného masla (2 PL)

rastlinný olej

kryštálový cukor na posypanie

Postup:

Do misky nalejeme mlieko.

Pridáme cukor, instantné droždie a dobre premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme múku, soľ a dôkladne vymiešame.

Potom cesto vymiesime rukou bez toho, aby sme videli suchú múku.

 

 

Cesto prekryjeme.

A necháme odpočívať asi 20 minút.

Po uplynutí doby cesto preložíme na stôl a roztiahneme.

 

 

Zmäknuté maslo zabalíme do cesta a začneme miesiť.

Hladké cesto zaokrúhlime a preložíme naspäť do misky.

 

 

Cesto prekryjeme a necháme kysnúť asi hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.

Potom cesto vyberieme na stôl a vytlačíme z neho vzduch.

 

 

Cesto rozdelíme na 12 častí (každá po 48 g).

Z každej časti vymiesime guľku.

 

 

Do guľky v strede spravíme prstom dieru a potom otvor zväčšíme.

Do stredu vložíme dva prsty a cestom potočíme, aby sa otvor zväčšil.

 

 

Šišky položíme na pomúčenú podložku, prekryjeme ich fóliou a necháme kysnúť asi 40 minút.

Po uplynutí doby si namočíme prst do múky a otvor trochu zväčšíme.

 

 

Do panvice nalejeme olej a zahrejeme ho na strednom ohni.

Keď teplota oleja dosiahne približne 160°C, vložíme šišky a hneď ich preklopíme.

 

 

Potom ich necháme vysmažiť z oboch strán do zlatista.

Ešte horúce šišky obalíme v cukre.

 

 

 

A môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes