Extrémne lahodné zemiaky s mäsovými guľkami a kyslou smotanou: Zemiaky bez predvárania a na to mäso sa vyprážané fašírky nechytajú!

Výborné jedlo zo zemiakov, kyslej smotany a mletého mäsa. Chutné a pritom rýchlo pripravené!

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

500 g mleté mäso

2 kusy cibuľa

250 g kyslej smotany

3 lyžice smotany na šľahanie

...

1 vajce

100 ml mlieko

100 g chlieb

20 kusov cherry paradajky

200 g nastrúhaný syr

soľ, čierne korenie, granulovaný cesnak

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nasekáme na celkom tenučké kolieska (na strúhadle na uhorky). ochutíme soľou a koreninami. Naukladáme do zľahka vymastenej zapekacej misy.

Cibuľku nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji dozlatista. Chlieb zalejeme mliekom a necháme zmäknúť, potom primiešame k mletému mäsu, ku ktorému pridáme aj cibuľku, soľ a korenie.

Z hmoty tvarujeme rovnako veľké guľôčky, ktoré uložíme na zemiaky striedavo s umytými cherry paradajkami.

V miske zmiešame prísady na omáčku – vajce, kyslú smotanu a smotanu na šľahanie vymiešame, ochutíme a nalejeme na vrch.

Na 200 stupňoch pečieme 60 minút, potom pridáme syr a necháme ešte 5 minút zapiecť. To je všetko, prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: savuros