Pripravte si doma jemný, na jazyku sa rozplývajúci koláčik plný čokolády a kokosového krému.
Náš dezert je ľahučký, sladký a ešte som nestretol nikoho, kto by sa po ochutnaní nezalizoval až za ušami.
Úžasný recept na neodolateľný dezert s čokoládovou polevou z youtube kanála My Flower Kitchen.
Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
1 pohár kryštálového cukru
1 pohár mlieka
1/2 pohára slnečnicového oleja
2 PL kakaa (25 g)
1 balenie vanilkového cukru
1 balenie prášku do pečiva
2,5 pohára hladkej múky
Na zvlhčenie cesta:
1 pohár mlieka
Na krém:
2 poháre studeného mlieka (400 ml)
2 balenia šľahačky v prášku
2,5 pohára kokosu
Na polevu:
70 g mliečnej čokolády
70 g horkej čokolády
1 balenie smotany na šľahanie
objem pohára = 200 ml
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia.
Nasypeme múku.
Mixérom šľaháme, kým nedosiahneme konzistenciu krému.
Pridáme mlieko a zamiešame.
Nalejeme olej a premiešame.
Cez sitko preosejeme vanilkový cukor, prášok do pečiva a kakao.
Zmes premiešame.
Potom preosejme múku a dôkladne zamiešame.
Sklenenú formu na pečenie vymastíme olejom.
Do formy nalejeme krém.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180°C.
Do samostatnej hlbokej misy nasypeme šľahačku.
Nalejeme mlieko.
Mixérom šľaháme, kým nedosiahneme krémovú konzistenciu.
Do šľahačky pridáme kokos.
Špachtľou premiešame.
Krém prikryjeme fóliou a vložíme na 30 minút do chladničky.
Vychladnuté cesto poprepichujeme vidličkou.
Potom cesto zvlhčíme mliekom.
Nanesieme koksový krém a rozotrieme po celej ploche.
Dezert vložíme na 30 minút do chladničky.
Do rajnice na sporáku pridáme smotanu.
Keď zovrie, sporák vypneme.
Po dvoch minútach pridáme čokoládu.
Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a pridáme do smotany.
Miešame, kým sa čokoláda neroztopí.
Čokoládovú polevu nanesieme na vrch dezertu.
Rovnomerne ho rozotrieme.
Dezert prikryjeme fóliou a vložíme na 6 hodín do chladničky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: