Tento tvarohový nákyp je krásne nadýchaný, jemný a má lahodnú chuť. Príprava je veľmi jednoduchá, takže ho môžete mať na stole vždy, keď naňho dostanete chuť! Inšpirovali sme sa video-postupom z youtube.
Potrebujeme:
Pre zapekaciu misu s rozmerom 20 x 20 cm.
550 g tvarohu
4 stredne veľké vajcia
60 g zmäknutého masla
hrozienka podľa chuti
5 PL krupicového cukru
balíček vanilkového cukru
2 PL krupice
štipku soli
Postup:
Do misky si dajte vajcia, zmäknuté maslo, štipku soli, krupicový cukor, vanilkový cukor, tvaroh a krupicu.
Mixujte mixérom asi 4-5 minút, kým nezískate homogénnu hmotu.
Potom mixujte ešte 10 minút.
Hrozienka si dôkladne prepláchnite a osušte papierovými utierkami.
Pridajte do tvarohovej hmoty a zamiešajte.
Zapekaciu misu si vymastite a rovnomerne do nej nalejte tvarohovú hmotu.
Párkrát opatrne pobúchajte o stôl a dajte piecť.
Rúru si predhrejte na 170°C a pečte asi 70 – 75 minút na strednom rošte.
Nechajte vychladnúť, nakrájajte a servírujte.
Prajeme dobrú chuť!
Video recept: