plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extrémne chutné kuracie ragú: Nie je to žiadna veda, len pár bežne dostupných surovín a pritom taká mňamka!

Veľmi chutné jedlo z bežne dostupných surovín podľa receptu z youtube.

Nepotrebujete žiadne špeciálne zručnosti a bez veľkej námahy vyčarujete obed ako lusk!

 

 

Potrebujeme:

650 g kuracích pŕs

3 PL oleja

2 PL masla

1 malú cibuľu

1 a pol PL hladkej múky

1 PL pradajkového pretlaku

1 pohár mlieka

1 pohár vývaru

1 ČL sušeného cesnaku

Na prílohu

ryžu

1 a pol PL oleja

2 PL nakrájanej cibule

1 cuketu

1 žltú papriku

soľ

čierne korenie

sušený cesnak podľa chuti

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké prúžky.

 

 

Na panvicu si nalejeme trochu oleja, rozhorúčime a pridáme kuracie mäso.

Sprudka orestujeme tak, aby nám mäso nepustilo veľa šťavy.

Osolíme, okoreníme a ďalej restujeme dozlatista.

Potom mäso vyberieme z panvice, aby sme si mohli pripraviť omáčku.

 

 

Na panvicu si dáme maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

Restujeme do sklovita, pridáme hladkú múku a dôkladne premiešame.

Potom pridáme paradajkový pretlak a miešaním ho zapracujeme.

Nalejeme pohár mlieka, pohár vývaru a vymiešame do kompaktnej konzistencie bez hrudiek.

 

 

Varíme a miešame, kým omáčka nezhustne.

Dochutíme cesnakovým práškom, premiešame a pridáme kuracie kúsky.

Povaríme 5 minút a máme hotovo.

Stačí už len uvariť ryžu a môžeme podávať.

Ryžu si pripravíme tak, že si dáme do hrnca zohriať olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a minútu smažíme.

Cuketu si umyjeme, nakrájame na malé kocky a pridáme spolu s nakrájanou žltou paprikou do hrnca.

Osmažíme 5 minút.

 

 

Pridáme uvarenú ryžu a podávame spolu s mäsom.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes