Extra šťavnaté kotlety bez zbytočnej mastnoty: Pripravíte ich bez námahy v jednom pekáči a chutia skvele!

Pripravte si tieto skvelé šťavnaté kotlety podľa receptu z youtube.

Len zamiešate, vyformujete a dáte piecť!

Tajomstvo ich šťavnatosti spočíva v pridaní nastrúhaného surového zemiaku – aj pri pečení a s minimom oleja budete mať tie najchutnejšie fašírky.

Takto ich robil aj môj dedo a vždy boli fantastické.

Fašírky môžete samozrejme aj obaliť v strúhanke a klasicky vyprážať, ja som však zvolila zdravšiu verziu!

 

...

 

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

1 vajce

1 zemiak

soľ

čierne mleté korenie

mletú papriku

bylinky podľa chuti

1 PL detskej krupice

50 ml mlieka

Postup:

 

 

Mleté mäso si vložíme do misy.

Cibuľu si ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle.

Pridáme k mäsu.

Pridáme prelisovaný cesnak a vajce.

Vmiešame aj najemno nastrúhaný zemiak, ktorý sme predtým vyžmýkali od prebytočnej šťavy a premiešame.

 

 

Osolíme, okoreníme, opaprikujeme.

Pridáme bylinky, krupicu, mlieko.

Vypracujeme kompaktnú hmotu.

 

 

Pekáč vymastíme olejom, z mäsovej hmoty formujeme stredne veľké kotlety.

Ukladáme ich vedľa seba.

 

 

Vložíme do predhriatej rúry pri 190 °C.

Pečieme asi 30 minút.

 

 

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod: