Extra šťavnaté kotlety bez zbytočnej mastnoty: Pripravíte ich bez námahy v jednom pekáči a chutia skvele!

8003 0

Pripravte si tieto skvelé šťavnaté kotlety podľa receptu z youtube. Len zamiešate, vyformujete a dáte piecť!

Tajomstvo ich šťavnatosti spočíva v pridaní nastrúhaného surového zemiaku – aj pri pečení a s minimom oleja budete mať tie najchutnejšie fašírky.

Takto ich robil aj môj dedo a vždy boli fantastické.

Fašírky môžete samozrejme aj obaliť v strúhanke a klasicky vyprážať, ja som však zvolila zdravšiu verziu!

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 cibuľu

2 strúčiky cesnaku

1 vajce

1 zemiak

soľ, čierne mleté korenie, mletú papriku, bylinky podľa chuti

1 PL detskej krupice

50 ml mlieka

Postup:

Mleté mäso si vložíme do misy.

Cibuľu si ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme k mäsu.

Pridáme prelisovaný cesnak a vajce.

Vmiešame aj najemno nastrúhaný zemiak, ktorý sme predtým vyžmýkali od prebytočnej šťavy a premiešame.

Osolíme, okoreníme, opaprikujeme.

Pridáme bylinky, krupicu, mlieko a vypracujeme kompaktnú hmotu.

Pekáč vymastíme olejom, z mäsovej hmoty formujeme stredne veľké kotlety a ukladáme ich vedľa seba.

Vložíme do predhriatej rúry pri 190 °C a pečieme asi 30 minút.

Hotovo.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár