Pripravte si tieto skvelé šťavnaté kotlety podľa receptu z youtube.
Len zamiešate, vyformujete a dáte piecť!
Tajomstvo ich šťavnatosti spočíva v pridaní nastrúhaného surového zemiaku – aj pri pečení a s minimom oleja budete mať tie najchutnejšie fašírky.
Takto ich robil aj môj dedo a vždy boli fantastické.
Fašírky môžete samozrejme aj obaliť v strúhanke a klasicky vyprážať, ja som však zvolila zdravšiu verziu!
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
1 zemiak
soľ
čierne mleté korenie
mletú papriku
bylinky podľa chuti
1 PL detskej krupice
50 ml mlieka
Postup:
Mleté mäso si vložíme do misy.
Cibuľu si ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle.
Pridáme k mäsu.
Pridáme prelisovaný cesnak a vajce.
Vmiešame aj najemno nastrúhaný zemiak, ktorý sme predtým vyžmýkali od prebytočnej šťavy a premiešame.
Osolíme, okoreníme, opaprikujeme.
Pridáme bylinky, krupicu, mlieko.
Vypracujeme kompaktnú hmotu.
Pekáč vymastíme olejom, z mäsovej hmoty formujeme stredne veľké kotlety.
Ukladáme ich vedľa seba.
Vložíme do predhriatej rúry pri 190 °C.
Pečieme asi 30 minút.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: