Vynikajúce tvarohové žemle za 30 mnút na stole!
Potrebujeme:
275 g jemného tvarohu
60 g krupicového cukru
10 g vanilkového cukru
2 menšie vajcia
2 PL rastlinného oleja
štipka soli
250 g múky
10 g prášku do pečiva
na potretie: žĺtok + 1 PL mlieka
Postup:
Ako prvé si rozohrejeme rúru na 200 stupňov. Do misky si dáme tvaroh, vajíčka, štipku soli, cukor, vanilkový cukor, rastlinný olej a všetko spolu dobre premiešame.
Postupne pridávame preosiatu múku a prášok do pečiva (trochu múky, asi 10 – 20 g si nechajte). Čím dlhšie budete cesto miesiť, tým budú buchty nadýchanejšie. Pracovnú dosku si posypeme múkou a preložíme na ňu cesto. Cesto si vyformujeme do obdĺžnika a rozrežeme na 8 rovnakých dielov.
Z každého kúsku vyformujte guľôčku. Plech si vystelieme papierom na pečenie, poukladáme naň buchty, potrieme žĺtkom vyšľahaným s mliekom a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme asi 20 – 25 minút. Nechajte vychladnúť a môžete podávať.
Prajeme dobrú chuť!