Extra rýchle syrové pagáčiky bez kysnutia!

2347

Jemné pagáčiky, ktoré sa doslova roztápajú v ústach. Osvedčený recept z repertoára mojej babičky!:-)

Potrebujeme:

250 g bravčovej masti (môžete použiť aj margarín alebo maslo, pagáčiky však budú trochu iné)

1 žĺtok

300 g mäkkého syra (čerstvý syr, syr cottage, prípadne tvaroh)

100 ml mlieka

1 lyžičku soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Štipku jedlej sódy

Hladkú múku – podľa konzistencie cesta

Na vrch:

1 bielok

Sezam, rascu alebo iné semienka

Postup:

Žĺtok vymiešame s masťou, pridáme syr a všetko dobre premiešame, aby sa jednotlivé prísady spojili. Pridáme mlieko a trošku sódy bikarbóny. Pomaly do hmoty pridávame múku a vymiesime stredne husté cesto (nie až príliš hutné ani veľmi riedke).

Cesto preložíme na pracovnú dosku a roztiahneme alebo rozvaľkáme na hrúbku ½ cm. Vykrojíme jednotlivé pagáčiky a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Rúru nastavíme na 250 stupňov a kým sa zahreje, pagáčiky necháme na pelchu odpočívať.

Potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme semienkami.

Vložíme do rúry, znížime teplotu na 190-20 stupňov a pečieme, kým pagáčiky nie sú na povrchu zlatisté.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Témy:


Pridajte svoj komentár