Výborný recept na nekysnuté jemné pagáče, ktoré viete pripraviť za pár minút a chutia fantasticky aj na druhý deň.
Určite skúste, sú ideálne na raňajky, olovrant aj večeru.
Potrebujeme:
– 250 g margarínu /tuku
– 1 žĺtok
– 300 g tvarohu alebo čerstvého syra
– 1 dl mlieka
– 1 čajová lyžička soli
– Trochu sódy bikarbóny
– Podľa potreby polohrubú múku
– 1 vaječný bielok
– sezam podľa potreby
Voliteľné:
Rasca celá
Ľanové semienko
Hrubozrnná soľ
Postup:
Margarín / tuk vyšľahajte so žĺtkom, pridajte tvaroh a všetko dobre premiešajte.
Pridajte mlieko a trochu sódy bikarbóny.
Pomaly pridávajte múku a vypracujte stredne tuhé cesto.
Cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,5 cm.
Vykrojte tvary podľa vášho vkusu a hneď ich dajte na plech.
Rúru zapnite na 250 stupňov a kým sa rozohreje, koláčiky trochu podrastú.
Potrite ich vyšľahaným bielkom.
Nakoniec posypte sezamom a upečte do zlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)