plny-hrniec_transparent_negativ.png

EXTRA RÝCHLE PAGÁČE: Osvedčený recept zo zápisníka mojej mamy, topia sa v ústach!

Výborný recept na nekysnuté jemné pagáče, ktoré viete pripraviť za pár minút a chutia fantasticky aj na druhý deň.

Určite skúste, sú ideálne na raňajky, olovrant aj večeru.

Potrebujeme:

– 250 g margarínu /tuku

– 1 žĺtok

– 300 g tvarohu alebo čerstvého syra

– 1 dl mlieka

– 1 čajová lyžička soli

– Trochu sódy bikarbóny

– Podľa potreby polohrubú múku

– 1 vaječný bielok

– sezam podľa potreby

Voliteľné:

Rasca celá

Ľanové semienko

Hrubozrnná soľ

Postup:

Margarín / tuk vyšľahajte so žĺtkom, pridajte tvaroh a všetko dobre premiešajte.

Pridajte mlieko a trochu sódy bikarbóny.

Pomaly pridávajte múku a vypracujte stredne tuhé cesto.

Cesto rozvaľkajte na hrúbku 0,5 cm.

Vykrojte tvary podľa vášho vkusu a hneď ich dajte na plech.

Rúru zapnite na 250 stupňov a kým sa rozohreje, koláčiky trochu podrastú.

Potrite ich vyšľahaným bielkom.

Nakoniec posypte sezamom a upečte do zlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes