Extra pevný mandarínkovo-citrónový krém je perfektnou voľbou, ktorá pozdvihne vaše cukrárske výtvory na inú úroveň.
Tento lahodný krém je ideálny na precízne a profesionálne plnenie a zdobenie tort.
S citrusovým nádychom mandarínok a sviežosťou citrónov dodá tento krém vašim dezertom osviežujúcu a znamenitú chuť.
Výnimočný recept na pevný citrusový krém z youtube kanála Tundes Cakes Recetas.
Potrebujeme:
4-5 mandarínok
3-4 citrónov
1/2 šálky kryštálového cukru (100 g)
50 g kukuričného škrobu alebo 100 g viacúčelovej múky
1 ČL vanilkovej alebo citrónovej esencie (voliteľné)
500 g smotany na šľahanie
4 stredné vajcia
Postup:
Mandarínky a citróny prekrojíme na polovicu.
Z ovocia vytlačíme šťavu (celkovo budeme potrebovať 500 ml).
Do hrnca rozbijeme vajcia.
Pridáme cukor a metličkou vymiešame.
Nasypeme škrob a dobre premiešame.
Do zmesi nalejeme šťavu a dôkladne zamiešame.
Hrniec preložíme na oheň.
Varíme tri minúty a bez prerušenia miešame.
Horúci zhustnutý krém preložíme do misky, prikryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.
Krém najprv necháme vychladnúť a potom ho vložíme do chladničky.
Po vybratí z chladničky krém mixérom prešľaháme v samostatnej miske.
Do samostatnej misky nalejeme veľmi studenú smotanu a vyšľaháme pevný krém.
Do šľahačky postupne pridávame citrusový krém.
Šľaháme, kým nezískame pevný, hladký a hustý krém.
Hotový krém môžeme uskladniť v chladničke až na 5 dní.
Toto množstvo krému nám vystačí na naplnenie a pokrytie torty s priemerom 20 cm a výškou 10 cm.
Experimentujte s týmto krémom a objavte všestrannosť, ktorú prinesie do vašich dezertov.
Tento lahodný krém je navrhnutý tak, aby bol extra tuhý.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: