plny-hrniec_transparent_negativ.png

EXTRA jemnučká bublanina s ovocím: Recept sa u nás v rodine dedí, pretože lepší neexistuje!

Vynikajúci recept na domáci koláč s ovocím podľa receptu, ktorý sa u nás doma dedí.

Vynikajúci recept na úžasný domáci koláčik podľa rokmi overeného receptu.

 

 

Tento je zo všetkých naozaj najlepší.

Nepotrebujete žiadne špeciálne prísady a výsledok vás nadchne.

Na túto bublaninu môžete využiť akékoľvek čerstvé, zavárané, alebo mrazené ovocie.

Potrebujeme:

4 vajíčka

200g cukru krupica

1,5 dcl oleja

1,5dcl mlieka

3/4 vrecka prášku do pečiva

350g pol.múky

Voliteľné – posýpka:

 

 

50 g masla

5 PL hrubej múky

5 PL kryštálového cukru

Ovocie – voliteľné:

Ríbezle

 

 

Marhule

Slivky

Čučoriedky

Černice

Maliny

Iné čerstvé, mrazené alebo kompótované ovocie

Postup:

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny.

 

 

A začneme pridávať olej.

Pridáme aj mlieko a dobre premiešame.

Nakoniec pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.

 

 

Vymiešame jednotné cesto.

Nachystáme si plech – vymastíme ho a vysypeme múkou, alebo vyložíme papierom na pečenie.

Na plech nalejeme cesto.

 

 

Naukladáme ovocie.

Nakoniec na koláč nasypeme posýpku – ak nechcete, nemusíte dávať posýpku.

Pečieme na 170 stupňov asi 30 minút – podľa vašej rúry.

 

 

Táto dávka je tak akurát na plech o veľkosti 30×40 cm.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes