plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extra jemné langoše z chladničky: Tento recept mám už celé roky, lepšie som ešte nejedla – tajomstvo je v pridanom kefíre!

Perfektné cesto na langoše z chladničky. Keď budete mať chuť na čerstvú porciu, stačí len vybrať a zužitkovať toľko, koľko potrebujete. Navyše, tieto langoše chutia neskutočne – vďaka pridanému kefíru.

Perfektné cesto na langoše z chladničky. Keď budete mať chuť na čerstvú porciu, stačí len vybrať a zužitkovať toľko, koľko potrebujete. Navyše, tieto langoše chutia neskutočne – vďaka pridanému kefíru.

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

3 vajcia

1 lyžicu soli

50 g čerstvého droždia

1 lyžičku cukru

3 tégliky kefíru (175g)

Olej na vyprážanie

Postup:

Cukor rozmiešajte s vlažným mliekom, pridajte droždie a nechajte stáť, kým nevyjde kvások. Múku zmiešajte so soľou. Do stredu urobte jamku, pridajte vajcia, kefír a kvások. Vymiešame jednotné cesto, ktoré preložíme do vrecka vymasteného olejom a na jednu noc uložíme do chladničky. Môžeme použiť viacero vreciek.

Pred podávaním vyberieme a na 20 minút necháme stáť pri izbovej teplote. Vyprážame na oleji ako klasické langoše.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Andrea B.

Najlepšie recepty na dnes