20-minút a sú na stole: Extra jemné cuketové muffinky s cesnakom a kyslou smotanou!

Vyborné mini-koláčiky z cukety, kyslej smotany a voňavého cesnaku. A ako bonus pre ešte lepšiu chuť pridajte do cesta aj slaninku. Je to mňamka.

Vyborné mini-koláčiky z cukety, kyslej smotany a voňavého cesnaku. A ako bonus pre ešte lepšiu chuť pridajte do cesta aj slaninku. Je to mňamka.

Potrebujeme:

70 g slaninky nakrájanej na drobné kocky

3 lyžice hladkej múky

1 ks cukety

2 vajcia

1 lyžičku cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

½ lyžičky soli

½ lyžičky prášku do pečiva

1 lyžicu majonézy

1-2 strúčiky cesnaku

Kôpor nakrájaný nadrobno

1 cibuľu

Olej na opraženie cibule

Na omáčku:

1-2 strúčiky pretlačeného cesnaku

4 lyžice kyslej smotany

Pár kvapiek olivového oleja

Pár kvapiek citrónovej šťavy

Soľ, čierne korenie

Postup:

Cuketu umyjeme (môžeme ošúpať, ale u mladej cukety to nie je nutné). Osolíme a necháme pár minút „vypotiť“.

Cibuľku nakrájame nadrobno a opražíme na troche oleja. Pridáme slaninku a spolu restujeme niekoľko minút.

Z cukety scedíme šťavu, pridáme vajcia, pretlačený cesnak, majonézu, múku, soľ, cukor, prášok do pečiva, kôpor a nakoniec aj slaninku s cibuľou. Poriadne premiešame. Navrstvíme do  vymastených formičiek na muffiny a pečieme pri teplote 200-220 stupňov, kým povrch muffiniek nie je zlatistý. Podávame s omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bidista