Extra jemná a šťavnatá bravčová krkovička na horčici: To mäsko sa úplne rozpadá na jazyku a omáčka je jedna báseň!

Lahodné mäsko vo vynikajúcej omáčke, ktoré nesklame ani náročnejšieho gurmána.

Vyskúšajte tento český recept z youtube, k mäsku si pripravte opekané zemiaky na masti, kombinujte napríklad s volským okom a máte luxusný obed!

Potrebujeme:

800 g bravčovej krkovičky

soľ

nové korenie a zmes korenia na mäso podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

rastlinný olej

2 cibule

bobkový list

rozmarín

4 strúčiky cesnaku

3 PL horčice

1 PL hladkej múky

1 l vývaru

Na zemiaky:

celú rascu

soľ

zemiaky

Postup:

Krkovičku si nakrájame na hrubšie plátky a osolíme z oboch strán.

Do hrnca si nalejeme olej, rozpálime ho a mäso sprudka opečieme z oboch strán aby sa uzavrelo a ostalo šťavnaté. 

Do výpeku vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.

Potom pridáme koreniny, bobkový list a rozmarín, všetko premiešame, môžeme podliať trochou vody a pár minút restujeme. 

V tejto fáze pridáme ešte nasekaný cesnak, primiešame horčicu a zasypeme múkou, ktorú zapracujeme dohladka.  

Toto všetko nakoniec zalejeme vývarom, dobre premiešame, necháme prevrieť a vložíme mäso.

Dusíme na miernom ohni pod pokrievkou, kým mäso nezmäkne a podľa potreby pridávame vodu.

Keď je mäsko hotové, vyberieme ho na tanier a šťavu precedíme cez sitko.

Potom mäso vrátime naspäť a prejdeme k príprave zemiakov.

Zemiaky si umyjeme, nakrájame na mesiačiky a vložíme do osolenej vody spolu s rascou.

Povaríme ich 10 minút. 

Potom vodu zlejeme a zemiaky opečieme na panvici na bravčovej masti. 

Hotovo.

Mäso s omáčkou servírujeme spolu s opekanými zemiakmi a podľa chuti môžeme doplniť ešte aj volským okom.

Prajeme dobrú chuť!

 

Video návod: