plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extra čokoládový koláč na lyžičky: Fantastická maškrta s orechmi, čokoládou a smotanovým krémom – rýchla príprava!

Výborný čokoládový koláč ku kávičke, ktorý viete rýchlo pripraviť a určite poteší vaše chuťové poháriky. Zvlášť poteší milovníkov čokoládových dobrôt.

Výborný čokoládový koláč ku kávičke, ktorý viete rýchlo pripraviť a určite poteší vaše chuťové poháriky. Zvlášť poteší milovníkov čokoládových dobrôt.

Potrebujeme:

cesto:

4 vajcia
6 lyžíc kr. cukor
2 lyžice kakao
4 lyžice polohrubá múka
8 lyžíc mleté vlašské orechy
1 bal. prášok do pečiva

krém:

500 ml smotana na šľahanie
250 g horká čokoláda
2 bal. stužovača
horká čokoláda na ozdobu

Postup:

Rúru si nastavíme na 200 stupňov.

V miske si vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté orechy. (V originálnom recepte sa píše, že do takto vyšľahaného cesta pridáme 250 g rozpusteného masla, ale aj bez pridania masla je cesto vláčne a chutné – kto chce, môže ho pridať, ale nemusí).

Pripravené cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 – 30 minút. Upečené necháme vychladnúť.

Krém: Smotanu ohrejeme na miernom ohni ale nevaríme, len ohrievame. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť. Vychladnutú hmotu mixérom vyšľaháme do peny spolu so stužovačom a navrstvíme na upečené cesto.

Necháme odležať v chladničky najmenej po dobu 2 hodín. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Zdroj: Recept za svakidan

Najlepšie recepty na dnes