Úplne jednoduchý trik, vďaka ktorému budú pečené kuracie prsia vždy šťavnaté a extra chutné: Toto by nám veru nikdy nenapadlo!

Minule som v jednej televíznej show známej šéfkuchárky odkukala zaujímavý trik pre perfektne prepečené, šťavnaté a extra chutné kuracie prsia.

Minule som v jednej televíznej show známej šéfkuchárky odkukala zaujímavý trik pre perfektne prepečené, šťavnaté a extra chutné kuracie prsia. Možno sa vám to bude zdať bláznivé, no pomôže vám k tomu vec, ktorú inak vyhadzujeme do odpadu – obyčajné banánové šupky.

Viete, prečo je dobré piecť mäso na banánových šupkách? Tento trik určite oceníte!

Postup je úplne jednoduchý a výsledok zaručený – kuracie prsia upravte ako vždy, stačí ich len umyť, osušiť a dobre nasoliť a nekoreniť. Plech vymastíme, uložíme naň šupky (dužinou nahor) a na dužinu banánových šupiek uložíme mäsko. Prikryjeme opäť banánovými šupkami (mäkkou dužinou na mäso) a vložíme do rúry ako zvyčajne. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi pol hodinky. Mäsko bude úžasne jemné, vláčne a nevysuší sa. Zároveň sa tiež nemusíte obávať, že prihorí!

Ľubka H.