plny-hrniec_transparent_negativ.png

Expresný nepečený zákusok!

Tento dezert je veľmi jednoduchý na prípravu a napriek tomu sa po ňom vždy len tak zapráši. Ja ho pripravujem napríklad aj ako rýchlu tortu pre oslávenca, ktorú môžete krásne nazdobiť. Namiesto pudingovej náplne môžete použiť jemný tvaroh, mascarpone či kyslú smotanu.

Tento dezert je veľmi jednoduchý na prípravu a napriek tomu sa po ňom vždy len tak zapráši. Ja ho pripravujem napríklad aj ako rýchlu tortu pre oslávenca, ktorú môžete krásne nazdobiť. Namiesto pudingovej náplne môžete použiť jemný tvaroh, mascarpone či kyslú smotanu.

Potrebujeme:

2 balenia maslových sušienok

2 bal. vanilkového pudingu

1 l mlieka

6-8 lyžíc cukru

1 kg banánová

1/3 citróna

Postup:

Z mlieka (trochu mlieka odlejeme na namáčanie sušienok), pudingových práškov a cukru uvaríme puding. Uvarený puding necháme vychladnúť s tým, že ho občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila koža.

Maslové sušienky namočíme v mlieku, aby trochu zmäkli a uložíme ich na tácu alebo plochú misu.

Z deviatich sušienok postavíme základňu, navrstvíme časť pudingu, na kolieska nakrájané banány (ktoré sme pokvapkali citrónovou šťavou), potom opäť máčané sušienky a tak pokračujeme, kým neminieme všetky prísady.

Vrch koláča ozdobíme šľahačkou, tvarohom alebo iným krémom. Tortu môžeme posypať čokoládou, orieškami alebo mandľami. Neváhajte experimentovať s chuťou aj celkovým vzhľadom dezertu. :-)

Hotový dezert vložíme do chladničky stuhnúť.

Podávame dobre vychladený.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes