plny-hrniec_transparent_negativ.png

Expresný jablkový koláč: Bez chladenia cesta v chladničke a bez miesenia!

Jablkový koláč je typickým obľúbeným dezertom, niektorých však odrádza zdĺhavý proces prípravy.

Cesto v klasickom jablkovom koláči je krehké, preto ho treba rýchlo miesiť a chladiť – náš recept to však nevyžaduje.

 

 

Fantastický recept na nadýchaný jablkový koláč z portálu newsy.gotujmy.

Potrebujeme:

1 šálku krupice

1 šálku hladkej múky

1 šálku kryštálového cukru

6 veľkých jabĺk

4 PL citrónovej šťavy

2 ČL škorice

2 ČL prášku do pečiva

štipku soli

trochu masla na vymastenie plechu

1 šálku teplého mlieka

 

 

Postup:

Do veľkej misy preosejeme múku.

Pridáme cukor.

Potom pridáme prášok do pečiva.

 

 

Pridáme štipku soli.

Nakoniec pridáme krupicu.

Miešame, kým sa ingrediencie nespoja.

 

 

Jablká dobre umyjeme.

Potom ich ošúpeme.

Odstránime z nich jadierka.

 

 

Nakrájame na štvrtiny.

Na hrubom strúhadle ich nastrúhame do misky.

Pridáme citrónovú šťavu.

 

 

Potom pridáme škoricu.

Dôkladne premiešame.

Plech vymastíme maslom.

 

 

Na dno nasypeme 1/4 zmesi suchých surovín (múka s krupicou).

Zmes potlačíme, aby sa prilepila na dno.

Na to nanesieme 1/3 jablkovej zmesi.

 

 

Proces opakujeme a striedame suché prísady s jablčnou zmesou, kým sa obe zmesi neminú.

Na vrch nasypeme poslednú časť suchej zmesi.

Medzitým zohrejme mlieko (nemalo by vrieť).

 

 

Vrch koláča polejeme mliekom, pričom koláč popicháme vidličkou až po spodok.

Mlieko by sa malo vsiaknuť do každej vrstvy.

Rúru predhrejeme na 180°C.

 

 

Koláč pečieme asi 40-50 minút.

Po upečení necháme koláč vychladnúť.

Vrch posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes