Expresný chlieb: Zachráni vás, keď doma nie je ani omrvinka, pretože je chutný a naozaj rýchly!

Tento rýchly chlebík je skvelou náhradou klasického chleba.

Jednoduchý a rýchly recept, ktorý vás zachráni keď sa minie klasický chlieb, aj pečivo

Navyše obsahuje minimum ingrediencií!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Przepisy od Olgi.

Potrebujeme:

200 ml teplej vody

90 ml teplého mlieka

2 PL rastlinného oleja

1 PL kryštálového cukru

10 g sušeného droždia

480 g hladkej múky

1 ČL soli

Postup:

Do misy nalejeme teplú vodu, mlieko a pridáme aj rastlinný olej. 

 

 

Potom nasypeme cukor, aj sušené droždie.

A trochu premiešame, aby sa droždie aktivovalo.

 

 

Pridáme preosiatu múku a lyžičku soli.

Dobre premiešame.

Potom na pracovnej doske vymiesime hladké cesto. 

 

 

Cesto si preložíme do olejom vymastenej misky. 

Misku prikryjeme potravinárskou fóliou.

Necháme nakysnúť asi 45 minút. 

 

 

Po nakysnutí preložíme cesto na pracovnú dosku a vyformujeme do bochníčka a následne na hrubšiu placku.

Pekáč si vymastíme 1 lyžicou rastlinného oleja.

Preložíme na ňu pripravenú placku.

 

 

Prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme podkysnúť ešte 20 minút.

Po uplynutí tejto doby povrch cesta potrieme vyšľahaným žĺtkom a pomocou vidličky vytvoríme vzor.

 

 

Prebytočný vzduch vypustíme pomocou špáradla, ktorým popicháme celý povrch.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 °C asi 20 – 25 minút.

 

 

Hotovo, teraz stačí chlieb už len nakrájať.

Dobrú chuť!

Celý video postup nájdete TU

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn