Expresné sušené paradajky: Takto jednoducho si túto dobrotu pripravíte doma!

4349 0

Fanúšikovia talianskej kuchyne vedia, že sušené paradajky dodajú jedlu nezabudnuteľnú príchuť.

Môžete ich použiť do šalátov, aj do vareného jedla a vďaka nim bude ešte chutnejšie.

Aj obyčajný chlebíček s lahodným syrom a sušenými paradajkami je už malé kulinárske dielo.

Vďaka tomuto receptu z portálu sovkusom si pripravíte vynikajúce sušené paradajky veľmi rýchlo aj doma!

Klasický postup sušenia paradajok sa môže zdať zdĺhavý, čo mnohé gazdinky odradí.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vďaka tomuto návodu ich však zvládnete pripraviť oveľa rýchlejšie za použitia mikrovlnnej rúry. 

Potrebujeme:

500 g paradajok

1 ČL sušenej bazalky

1 ČL sušeného cesnaku
1/2 ČL cukru
1/2 soli
100 ml olivového oleja

Postup:

Opláchnite si paradajky, osušte ich.

Nakrájajte na veľké kolieska.

Preložte ich na tanier, posypte soľou, cukrom a pokvapkajte olivovým olejom.

Vložte ich do mikrovlnnej rúry a po dobu 8 minút ich zohrievajte pri maximálnom výkone. 

Šťavu, ktorú paradajky pustia odlejte do samostatnej nádoby.

Paradajky vložte späť do mikrovlnnej rúry ešte na 7 minút.

Následne ich nechajte vychladnúť.

Posypte sušenou bazalkou a sušeným cesnakom. 

Scedenú šťavu z paradajok zmiešajte so zvyšným olivovým olejom.

Zalejte ňou sušené paradajky. 

Na prípravu sušených paradajok v mikrovlnnej rúre používajte dužinaté a šťavnaté plody.

Môžete si ich dokonca pripraviť aj na zimu a na dochutenie môžete použiť napríklad aj talianske bylinky. 

Prajeme dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár