plny-hrniec_transparent_negativ.png

Ak máte doma lístkové cesto, 1 jablko a vlašské orechy, máte základ na fantastický, expresne rýchly koláčik, ktorý ohúri každú návštevu!

Vyskúšajte tento úžasný voňavý a neuveriteľne chutný koláčik, ktorý pripravíte expresne rýchlo.

Na základ potrebujete lístkové cesto, jablko a vlašské orechy.

Zvyšné suroviny by mala mať doma každá gazdinka, ktorá rada a často pečie.

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Jednoduché a vynikajúce.

Potrebujeme:

1 jablko

šťava z polovice citróna

2 PL hnedého cukru

1/2 ČL škorice

250 g obdĺžnikového lístkového cesta

1/4 šálky vlašských orechov (30 g)

nejaké hrozienka (asi 15 g)

4 PL ľubovoľného džemu (ja som použila marhuľový)

1 žĺtok

1 PL mlieka

 

 

Postup:

Jablko si ošúpeme, odstránime jadrovník.

Nakrájame na tenké mesiačiky. 

 

 

Vložíme ich do misky.

Pokvapkáme šťavou z citróna. 

Následne jablká posypeme hnedým cukrom, škoricou a premiešame. 

 

 

Lístkové cesto si rozbalíme.

V prípade potreby rozvaľkáme a potrieme obľúbeným džemom.

Džem natrieme v širšom páse pozdĺžne cez stred cesta. 

 

 

Následne na džemový pás naukladáme plátky jabĺk.

Jablká ešte posypeme hrozienkami.

Posypeme aj nasekanými vlašskými orechmi.

 

 

Cez plnku teraz preložíme cesto z jednej strany a potrieme ho džemom.

Teraz preložíme cesto aj z druhej strany, preložíme cez džemom natretú vrstvu a prilepíme.

 

 

Ostrým krájačom alebo nožom teraz rolku nakrájame na širšie šatôčky. 

V malej miske si vymiešame žĺtok s mliekom a potrieme vrch lístkového cesta. 

 

 

Na vrch naukladáme zvyšné jablkové plátky. 

Posypeme trochou hnedého cukru a vložíme do predhriatej rúry na 200 °C. 

 

 

Pečieme asi 20 – 25 minút dozlatista.

Hotovo.

Celý postup nájdete v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes