Cesto zamiesime za 1 minútu, necháme 10 minút v mrazničke, pečieme 10 minút a chutné koláčiky sú na svete!

Recept na lahodné koláčiky sa vždy hodí.

 

 

A keď je príprava expresne rýchla, je to na nezaplatenie.

Celá rodina je spokojná a vy nestrávite v kuchyni pol dňa.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Ideálne občerstvenie aj pre návštevu, ktoré vďaka tomuto receptu z YouTube kanála KETKES Kitchen pripravíte doslova za pár minút!

Tieto koláčiky budú chutné aj niekoľko dní, takže ak ich všetky náhodou hneď nezjete, môžete si z nich odložiť aj na ďalší deň.

Všetci ich milujú a keďže príprava je veľmi rýchla.

Môžete ich mať na stole hoci aj každý deň. 

Majú príjemnú chrumkavú konzistenciu a lahodnú chuť, preto sa po nich vždy len tak zapráši.

Potrebujeme:

 

 

200 g hladkej múky + trochu múky, ak sa cesto lepí

100 g masla

1 vajce

30 g kryštálového cukru

60 g kyslej smotany alebo jogurtu

Postup:

Do misy si nasypeme múku.

Pridáme zmäknuté maslo.

Rukou spolu dobre vymiešame.

 

 

Následne zapracujeme vajce, cukor a kyslú smotanu alebo jogurt.

Cesto trochu premiesime a ak sa veľmi lepí, pridáme ešte trocha múky. 

S týmto cestom sa dobre pracuje.

 

 

O malú chvíľku je hladké a kompaktné.

Teraz cesto odložíme do mrazničky na 10 – 20 minút alebo ak si ho chcete pripraviť dopredu, môžete ho nechať v chladničke (minimálne 1 – 2 hodiny).

Po uplynutí tohto času si posypeme pracovnú dosku trochou múky, preložíme na ňu cesto.

A vyvaľkáme.

 

 

Ozdobným krájačom si cesto nakrájame, potrieme bielkom a posypeme kryštálovým cukrom. 

Kúsky cesta potom ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 13 – 14 minút. 

 

 

Keď sú koláčiky zlatisté, sú hotové a môžeme ich servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod: 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn