Recept na lahodné koláčiky sa vždy hodí.
A keď je príprava expresne rýchla, je to na nezaplatenie.
Celá rodina je spokojná a vy nestrávite v kuchyni pol dňa.
Ideálne občerstvenie aj pre návštevu, ktoré vďaka tomuto receptu z YouTube kanála KETKES Kitchen pripravíte doslova za pár minút!
Tieto koláčiky budú chutné aj niekoľko dní, takže ak ich všetky náhodou hneď nezjete, môžete si z nich odložiť aj na ďalší deň.
Všetci ich milujú a keďže príprava je veľmi rýchla.
Môžete ich mať na stole hoci aj každý deň.
Majú príjemnú chrumkavú konzistenciu a lahodnú chuť, preto sa po nich vždy len tak zapráši.
Potrebujeme:
200 g hladkej múky + trochu múky, ak sa cesto lepí
100 g masla
1 vajce
30 g kryštálového cukru
60 g kyslej smotany alebo jogurtu
Postup:
Do misy si nasypeme múku.
Pridáme zmäknuté maslo.
Rukou spolu dobre vymiešame.
Následne zapracujeme vajce, cukor a kyslú smotanu alebo jogurt.
Cesto trochu premiesime a ak sa veľmi lepí, pridáme ešte trocha múky.
S týmto cestom sa dobre pracuje.
O malú chvíľku je hladké a kompaktné.
Teraz cesto odložíme do mrazničky na 10 – 20 minút alebo ak si ho chcete pripraviť dopredu, môžete ho nechať v chladničke (minimálne 1 – 2 hodiny).
Po uplynutí tohto času si posypeme pracovnú dosku trochou múky, preložíme na ňu cesto.
A vyvaľkáme.
Ozdobným krájačom si cesto nakrájame, potrieme bielkom a posypeme kryštálovým cukrom.
Kúsky cesta potom ukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 190 °C asi 13 – 14 minút.
Keď sú koláčiky zlatisté, sú hotové a môžeme ich servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: