plny-hrniec_transparent_negativ.png

Expresný mascarpone krém s jahodami: Tieto poháre sú také chutné, že zatienia aj zložité pečené zákusky!

Výborný krém, ktorý je neskutočne lahodný a vynikajúci. Zaberie vám len pár minút prípravy, nie je presladený a u nás má väčšiu popularitu ako zložité zákusky či pečené dezerty.

Potrebujeme:

250 g mascarpone

50 g bielej čokolády

250 ml smotany na šľahanie

70 g práškového cukru

400 g jahôd

Postup:

Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone zmiešame s 50 g cukru, roztopenou čokoládou a pridáme aj ušľahanú šľahačku.

Polovicu jahôd roztlačíme vidličkou so zvyškom cukru.

Druhú polovicu jahôd nakrájame. Na dno pohárov navrstvíme popučené jahody s cukrom, pár plátkov nakrájaných jahôd, krém a takto vrstvíme až po vrch. Ozdobíme kúskami jahôd.

Podávame vychladené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes