Báječné fašírky z mletého kuracieho mäsa a cukety: Sú veľmi chutné, jemné a obsahujú menej tuku, ako tie klasické!

3060 0

Cuketa je všestranná zelenina, ktorá sa hodí k rôznym jedlám.

Dnes máme pre vás skvelý recept na kuracie kotlety podľa receptu z youtube, ktoré sú vďaka cukete ešte jemnejšie a zdravšie!

Potrebujeme:

1 kg mletého kuracieho mäsa

1 cuketu

1 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 PL strúhanky

1 ČL korenia na kura

soľ a kôpor podľa chuti

rastlinný olej

Postup:

Cuketu si umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. P

otom z nej vytlačíme čo najviac šťavy a zmiešame ju s mletým kuracím mäsom. 

Malý zväzok kôpru si nasekáme nadrobno a pridáme do misy s mletým mäsom a cuketou.

Všetko dobre premiešame, potom pridáme vajce a vypracujeme kompaktnú hmotu. 

Osolíme, pridáme strúhanku, korenie a znovu dobre premiešame.

Pred vysmážaním prikryjeme hmotu a necháme stáť 15 minút. 

Na panvicu si dáme rastlinný olej, rukami tvarujeme z hmoty kotlety a vysmážame z oboch strán do zlatista. 

Takto opečené kotlety naukladáme do pekáča, na dno ktorého dáme plátky masla.

Pečieme v rúre asi 30 minút pri teplote 180 °C.

Hotovo.

Môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť! 

Video návod:

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár