Expresné domáce „mascarpone“ z 2 surovín

Ak potrebujete do receptu nutne mascarpone alebo krémový smotanový syr a práve ho nemáte poruke, poradíme vám, ako ho vyrobiť rýchlo a jednoducho len z dvoch surovín. Výsledok chutí skutočne  vynikajúco a od originálu by ste ho len ťažko rozpoznali. Za skvelý tip ďakujeme čitateľke Janke!

Potrebujeme:

200 g tučného hrudkovitého tvarohu (ideálne tvaroh v pozlátku)

200 ml smotany na šľahanie 33%

Postup:

Tvaroh prepasírujeme cez jemné sito – ideálne postup zopakujeme 2x, aby sme získali čo najjemnejšiu hmotu. Potom k tvarohu pridáme smotanu a šľaháme pri nízkych otáčkach, kým nezískame krémovú konzistenciu.

Domáce mascarpone je pripravené!

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.