plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept za 100 bodov: Vykúzlite perfektnú večeru zo staršej bagety, mletého mäsa a syra – neskutočná mňamka hotová za pár minút!

Expresne rýchla večera podľa receptu z youtube, ktorú bude vaša rodina milovať a stihnete ju vykúzliť kedykoľvek.

Príprava zaberie len pár minút, šupnete do rúry a už je na stole!

Navyše, je to úplne perfektný nápad, ako využiť staré rožky.

Potrebujeme:

1 bagetu alebo staršie rožky

200 g mletého mäsa

3 vajcia

soľ

čierne mleté korenie podľa chuti

1 zväzok petržlenovej vňate

150 ml mlieka

20 g masla

3 väčšie šampiňóny

1 paradajku

150 g tvrdého syra

Postup:

Bagetu alebo starý rožok si nakrájame na kolieska.

Naukladáme ju do maslom vymastenej zapekacej misy.

V jednej mise si zmiešame mleté mäso s vajíčkom.

Ochutníme soľou a korením.

Dochutíme aj nasekanou vňaťou, alebo kôprom.

Dobre premiešame.

Do druhej misy si rozklepneme zvyšné dve vajíčka

Prilejeme k nim mlieko, osolíme a vyšľaháme metličkou. 

Teraz si z mäsovej hmoty formujeme malé placky.

Tieto navrstvíme na kúsky pečiva. 

Do medzier medzi kúskami bagety naukladáme na štvrťky nakrájané šampiňóny, kolieska paradajky.

Celé to zalejeme pripravenou vajíčkovou hmotou s mliekom. 

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.

Potom vytiahneme a posypeme strúhaným syrom.

Dáme zapiecť ešte na 5 minút.

Hotovo.

Môžeme servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Najlepšie recepty na dnes