Excelentný orechovo-jablkový koláčik s kvapkou rumu!

Jednoduchá príprava a vynikajúce orechovo-jablková chuť. Tento koláčik je perfektný na spríjemnenie všedného aj slávnostného popoludnia. Dobrú chuť! :-)

Jednoduchá príprava a vynikajúce orechovo-jablková chuť. Tento koláčik je perfektný na spríjemnenie všedného aj slávnostného popoludnia. Dobrú chuť! :-)

Potrebujeme:

2 vajcia

200 g kryštálového cukru

200 ml oleja

200 ml mlieka

200 g mletých orechov

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g pšeničnej krupice

200 g polohrubej múky

2 nastrúhané jablká

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

Trocha rumu

Na vrch:

50 g marhuľového džemu

50 g nasekaných vlašských orechov na posypanie

Postup:

Vajcia ušľaháme s oboma druhmi cukru do peny. Pridáme olej a postupne aj sypké prísady – orechy, krupicu, múku, prášok do pečiva.

Nakoniec pridáme nastrúhané jablká (šťavu z jabĺk zlejeme), rum. Vymiešame jednotné cesto.

Cesto navrstvíme na plech (20×35 cm) vymastený maslom a vysypaný múkou.

Pečieme 30-35 minút pri teplote 190 stupňov.

Upečený koláčik potrieme džemom a posypeme orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika